Tassenmuseum

Tassenmuseum

Tassenmuseum Hendrikje is een uniek museum dat de historie van de (dames)tas in de Westerse cultuur van het einde van de Middeleeuwen tot heden (inclusief het werk van hedendaagse ontwerpers) toont. De collectie toont de Europese cultuurgeschiedenis van de tas over 500 jaar. Er bestaat geen ander museum in de wereld dat zich zo gespecialiseerd en uitgebreid met dit onderwerp bezighoudt. Het museum is het enige tassenmuseum in Europa en het grootste in de wereld. Het beheert een collectie van meer dan 5000 tassen, buidels, koffers, beurzen en andere bijpassende accessoires zoals compacts, schoenen en hoeden.

Ontstaan
Tassenmuseum Hendrikje is ontstaan uit een privéverzameling van Hendrikje en Heinz Ivo. In 1996 openden ze de deuren van hun woonhuis in Amstelveen voor mensen die de collectie wilden bewonderen. Het werd een groot succes: al na 10 jaar later was de collectie enorm gegroeid, was dochter Sigrid Ivo directeur geworden, en verhuisde het museum naar een prachtig 17e-eeuws pand aan de Herengracht in Amsterdam.  Het grachtenpand is onderdeel van de UNESCO Werelderfgoed grachtengordel Amsterdam. Anno 2014 trekt het museum 85.000 bezoekers per jaar.

Extra's Tassenmuseum

High Tea Hendrikje (2 gangen) € 21.50 p.p.

2 gangen High Tea, waarbij je begint met een assortiment hartige en zoete lekkernijen. Daarna volgen heerlijke scones, Devonshire Clotted Cream en jam. Bij elke gang wordt er een bijzondere en bijpassende thee geserveerd.

Deel deze pagina

Deel dit uitje :
Meer informatie
020-524 64 52 Toon telefoonnummer


Aanvraag versturen


Locatie
Amsterdam